Zingende stadsgids: Jos Smos, 07 februari 2016

Na vele pogingen en contacten, hebben we eindelijk een plaats kunnen reserveren in de zeer druk bezette agenda van deze Antwaerpse artiest. We zijn dan ook verheugd dat we jullie op zondag 07 februari 2016 kunnen laten kennis maken met de zingende stadsgids.

de zingende stadsgids

de zingende stadsgids

Jos Hermans, beter bekend als Jos Smos, notoir lid van o.a. Katastroof was in een vorig leven gediplomeerde stadsgids van Antwerpen. Nu neemt hij op een originele wijze de draad terug op met een plezante muzikale stadswandeling doorheen Oud-Antwerpen, samen met zijn pikante assistente “de Pekelteef”. Onderweg maken we de buurt onveilig met het zingen van Antwerpse volksliedjes. Jos Smos en zijn partner zijn gewapend met trekzak, gitaar en mondharmonica.

Op diverse locaties wordt halt gehouden voor een woordje historiek en een lied. In een aantal ondeugende liekes komen de wandelaars meer te weten over God Zjummenas, Jan Blom, de echte Rubens en andere pikante Antwerpse verborgenheden. Een aantal aangepaste katastroof-songs worden afgewisseld met nieuwe liekes, speciaal voor dit project geschreven.

Deze rondleiding van +/- 2,5 uur gebeurt in het authentiekste Aentwaerps, dus basisnotities van deze wereldtaal zijn een must om deze wandeling te kunnen smaken. We eindigen in een typisch Aentwaerps café waar o.a. de eindshow plaats vindt en waar ook kan nagepraat worden.

Voor deelname betalen onze leden 20 euro pp en partners zijn ook welkom.
Hierin zijn inbegrepen: Rondleiding, meerdere borrels aan de Schelde en een drink in het café

Praktische informatie:

Wanneer: zondag 07 februari 2016

Tijd: aanvang om 14u15

Waar: Grote Markt Aentwaerpen

.