GP Roland

Grote Prijs Roland
Zaterdag 17 augustus 2019

Programma:

G Sporters

 

Catg.

Aantal ronden Min aantal deelnemers Max aantal deelnemers Prijs
A Individueel met gewone fiets 3 10 euro
B Individueel met tijdritfiets 3 10 euro
C Koppel tijdrit 3 2 20 euro
D Handbikers 3 10 euro
E Ploegentijdrit normale koersfiets 4 4 5 50 euro
F Ploegentijdrit speciale koersfiets 5 4 6 60 euro
G G Sporters 3 10 euro

 

Deelnemers:

De wedstrijd wordt ingericht voor wielertoeristen en andere sportievelingen.

Renners die titularis zijn van een wedstrijdvergunning van de KBWB of haar federaties, zijn niet toegelaten tot de wedstrijd. Inbreuken hiertegen veroorzaken de onherroepelijke declassering van de frauderende ploeg.

Enkel correct ingeschreven ploegen en individuele renners worden toegelaten. Een ploeg of renner is pas ingeschreven als het inschrijvingsgeld effectief is betaald.

De deelnemers worden ingedeeld in 7 categorieën met voor elke categorie een afzonderlijk eindklassement. De  categorieën zijn:

G: G-sporters

A: Individueel met gewone koersfiets

B: Individueel met speciale tijdritfiets

C: Koppel tijdrit ( met koers- of tijdritfiets)

D: Handbikers

E: Ploegentijdrit met gewone koersfietsen

F: Ploegentijdrit met speciale tijdritfietsen

 

In deze categorieën wordt voor deelnemende dames en exclusieve damesploegen eveneens een afzonderlijke rangschikking opgemaakt. Gemengde heren- en damesploegen zijn toegelaten, maar zij zullen ingedeeld worden in de categorie van de herenploegen.

Vermits de wedstrijd is opgenomen in de lijst van de Vlaamse Gemeenschap bestaat de mogelijkheid dat er een dopingcontrole plaatsvindt.

 

Ploegenuitrusting:

Een ploeg die deelneemt in de reeks met gewone koersfietsen bestaat uit maximum 5 en minimum 4 renners. De gebruikte fietsen moeten klassieke koersfietsen zijn met een klassiek gebogen koersstuur zonder extra beugels, wielen met minstens 16 spaken en een diameter van 28″. De punt van het zadel moet zich minstens 5 cm achter de loodlijn door de trapas bevinden. De gebruikte helm moet een klassiek model zijn. Alle renners van een ploeg dragen een zelfde trui.
Een ploeg die deelneemt in de reeks met speciale tijdritfietsen bestaat uit maximum 6 en minimum 4 renners. De gebruikte fietsen mogen speciale tijdritfietsen zijn, waarbij de keuze van stuur, wielen en helm volledig vrij is. Alle renners van een ploeg dragen een zelfde trui.

De deelnemers aan de individuele tijdrit met gewone koersfietsen maken eveneens gebruik van de hierboven beschreven gewone koersfietsen en klassieke helmen.
Een individuele renner die deelneemt in de reeks met speciale tijdritfietsen mag gebruik maken van een speciaal stuur, wielen en helm.
Het dragen van een valhelm is steeds verplicht.

 

Organisatie:

Elke ploeg zal begeleid worden door een motorrijder. Tijdens de reeks met individuele renners zullen een aantal motorrijderjuryleden, verspreid over het parcours, toezien op het correcte verloop van de wedstrijd en speciaal op het individuele karakter van de wedstrijd. Een deelnemer die tijdens de individuele proef betrapt wordt op “stayeren” riskeert declassering.

 • De omloop van 4,42 km wordt afgezet door seingevers.
 • De tijdrit bedraagt 13,3 km voor de individuele deelnemers; m.a.w. er worden 3 ronden in wijzerzin afgelegd.
 • De tijdrit bedraagt 17,7 km voor de reeks met gewone koersfietsen; m.a.w. er worden 4 ronden in wijzerzin afgelegd.
 • De tijdrit bedraagt 22,1 km voor de reeks met tijdritfietsen; m.a.w. er worden 5 ronden in wijzerzin afgelegd.

Volgwagens of motors (andere dan deze van de organisatie) zijn niet toegelaten.

Inrijden (opwarming) of verkenning van het parcours is tijdens de wedstrijd ten strengste verboden. Speciaal in de aankomstzone (100 m voorbij en 400 m vòòr de aankomstlijn) zal bij niet naleving van dit reglementpunt declassering het gevolg zijn omdat het een correcte tijdsopname verstoort.

Eens de start van de wedstrijd gegeven, zal het parcours nog slechts door de renners in wedstrijd en de officiële begeleiders van de organisatie mogen gebruikt worden. De koerscommissaris zal ploegen die met een te lage snelheid rondrijden en hiermee de vlotte koersorganisatie dreigen te verstoren, vervroegd afvlaggen na 3 of 4 ronden. Deze ploegen moeten onmiddellijk het parcours verlaten.

 

Tijdens de wedstrijd:

De aankomsttijd van de vierde renner bepaalt de ploegtijd.

Een ploeg die wordt ingelopen moet zoveel mogelijk rechts rijden om tijdens het inhalen de andere ploeg(en) zo weinig mogelijk te hinderen. Nadat een ploeg is ingehaald, moet deze ploeg een afstand bewaren van minimum 10 meter. Indien een ploeg is ingehaald, is het haar niet toegelaten de leiding te nemen noch te profiteren van het zog van de ploeg door wie ze werd ingehaald. Deze regel geldt eveneens voor de geloste renners.

De ploeg die een andere inhaalt moet een laterale afstand laten van minstens 2 meter. Een geloste renner mag zich niet bij een andere ploeg voegen, noch hulp verlenen of ervan genieten. Geloste renners mogen de volgende ronde niet terug aansluiten (ook niet bij pech).

Het duwen, zelfs tussen renners van dezelfde ploeg, is verboden.

Voor de handbikers:
Er wordt geen onderscheid gemaakt in classificatie (H1, H2, H3, H4, H5)
We zorgen er ook voor dat er een speciaal toilet aanwezig zal zijn.
Er zal een kleedruimte voorzien zijn ( afgesloten tent).
Voor de rest, niet stayeren, geen UCI licentie nodig en helm verplicht.

 

Afspraken:

Ingeval van uitsluiting van een renner wordt de ploeg uitgesloten en wordt de klassering gewijzigd. Bij onvoorziene situaties is (na overleg met de betrokken renner, ploeg of ploegen) de beslissing van de organisatoren onvoorwaardelijk en onherroepelijk.

De definitieve starttijden worden in de loop van de week voor de wedstrijd aan alle deelnemers meegedeeld.

Elke deelnemer verklaart zich, louter door zijn deelname, akkoord met het wedstrijdreglement en zal alle instructies van de organisatoren onverwijld opvolgen. Er is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid afgesloten voor de deelnemers. Wij raden de deelnemers aan zelf een persoonlijke ongevallen verzekering te nemen. In geen enkel geval kan de organisatie verantwoordelijk gesteld worden voor enigerlei materiële en/of lichamelijke schade.

 

Inschrijving:

Inschrijven kan enkel via de site! De inschrijvingen worden afgesloten op 11 augustus 2018

De inschrijvingsprijs bedraagt:

 • Individuele renners: 10 Euro
 • Koppeltijdrit : 20 Euro
 • Ploeg (5 man) met gewone koersfietsen: 50 Euro
 • Ploeg (6 man) met speciale tijdritfietsen: 60 Euro
 • Handbikers :10 Euro

te storten op rek.nr. : IBAN: BE82 8601 1362 4768 – – BIC: SPAABE22

Een ploeg is pas ingeschreven na ontvangst van het inschrijvingsgeld. Het inschrijvingsgeld wordt enkel teruggestort voor ploegen die niet deelnemingsgerechtigd zouden zijn. Voor alle deelnemers is een aandenken voorzien dat bij het terug inleveren van de rugnummers samen met de betaalde waarborg (10 EUR) overhandigd wordt.

Om organisatorische redenen worden maximaal 54 ploegen toegelaten en dit in volgorde van het storten van  het inschrijvingsgeld. Enkel gesponsorde ploegen betalen geen inschrijvingsgeld, maar moeten wel uiterlijk 30/06/2018 hun deelname bevestigen, zo niet verliezen zij het recht op gratis deelname. Ploeg 55 en volgende worden als reserve behouden en kunnen de plaats innemen van een lastminute wegvallende ploeg.

Meer info : Jan Belmans, Dr. Peetersstraat 50, 2440 Geel, 014 58 71 09

 

Het Parcours:

Elke ronde is 4,42km, volledig vlak en autovrij.
Start en aankomst: Kapel Groenenheuvel – GEEL.

omloop

 GPX Bestanden:

Tijdrit parcours

Warming Up parcours

Randanimatie:

 • Buitenterras met zicht op parcours
 • Tussentijden en voorlopige stand geprojecteerd op groot scherm
 • Kinderanimatie, springkasteel

 

Locatie:

 • Kapel Groenenheuvel  – 2440 Geel
 • Vanuit Geel centrum => richting Mol via de Rijn => na +- één km ga links naar Stalpaart.
 • Volg de aanwijzingen van de parkeerwachter.
 • Parkeren kan in Groenenheuvel (straat) en Rijn ( N71). Op deze plaatsen is zeker en vast parkeergelegenheid voldoende.
 • Volg de instructies van de parkeerwachter.
  Alvast bedankt voor uw begrip.