Clubdag WTC Roland BC–rit, 13 juni 2015

Clubdag WTC Roland – 13 juni 2015
Zaterdagochtend 9u… na enige aarzeling en een telefoontje naar onze secretaris om te informeren naar een “Plan B” dat niet bestond, dan toch maar de druilerige weersomstandigheden getrotseerd en het stalen ros beklommen. Het zou immers na de middag wel beter worden…
Dit vooruitzicht indachtig zijn we met een in regenjasjes gehulde groep van 13 BCers vertrokken richting Ulvenhout Bos. Gezien het toch wel behoorlijk natte wegdek werd in het begin van de rit met de nodige voorzichtigheid en bijhorende gezapige tempo gereden doorheen de vlaktes van Kasterlee, Oud-Turnhout en Ravels. Enkele plasstops in de bossen en een gebroken rayon van Bert later, kwam dan eindelijk een waterig zonnetje vanachter de wolken piepen! Inmiddels waren we dan al wel flink doorweekt de grens overgestoken ter hoogte van Baarle-Hertog om vervolgens een plaatselijk criterium Hollandse klinkers af te leggen rond Alphen-Chaam. Omstreeks klokslag 12u – het afgesproken tijdstip met de A-ploeg – arriveerden we na 78km in Uitspanning “De Fazanterie” om aldaar een lichte lunch te verorberen.
Verenigd met de A-ploeg én met de zon werd de sfeer prompt nog een stuk aangenamer. In plaats van de voorziene gedekte tafels binnen in te palmen, mochten we van de bevallige Hollandse blonde ook buiten plaatsnemen, alwaar de klimop zeer handig bleek te zijn voor het drogen van natte kousen en het stiekem wegwerken van enkele ongewenste niet-geschilde komkommers tussen de verder overheerlijke sandwiches.
Na deze geslaagde middagpauze werd de gezamenlijke tocht huiswaarts ingezet onder een stralend blauwe hemel en een fikse wind die nodig was om de regen te verdrijven. Doorheen brede dreven draafde het peloton via Meerle naar Merksplas en zo verder via Beerse, Vosselaar en Tielen naar Geel. De wind vormde voor een aantal BCkes op sommige plaatsen een bedreiging, doch de sterkere beren hebben er zeer collegiaal voor gezorgd dat we allemaal op hetzelfde tijdstip in ons geliefde ’t Kelderke konden arriveren… dé juiste mentaliteit voor een club, nietwaar?!

Kelderke
Aangekomen in ’t Kelderke (na 166km voor de A en 148km voor de BC) werden we – naast uitvoerig gelaafd – ook verrast met enkele “Schotels ’t Kelderke”, vakkundig klaargemaakte koude en warme hapjes in een leuke toren. Aangezien de sandwiches van tijdens de middag intussen al verteerd waren, waren dit meer dan welkome versnaperingen! Hartelijk dank aan Geert en Nicole voor hun inzet en uiteraard ook hartelijk dank aan de bestuursleden en de clubkassa voor het realiseren van deze meer dan geslaagde clubdag. Uiteraard nog een extra dankwoord voor de wegkapiteins Luc V en Mario voor het uitstippelen van deze mooie rit. Diegenen die er niet bij waren, hadden ongelijk (of gingen diezelfde avond een tijdrit rijden natuurlijk… proficiat trouwens met de puike prestatie)! Hopelijk kunnen we volgend jaar rekenen op een iets talrijkere opkomst?! Hoewel, dan moeten we ook de hapjes delen  …
Sportieve groeten,
Ilse