Clubdag WTC Roland A-rit, 13 juni 2015

fazanterie 2

Beste Rolanders,

Men heeft mij gevraagd vanuit het bestuur om een verslag(je) te maken van onze clubdag anno 2015
Ikzelf vind dat dit nodig is om de clubdag voor de volgende jaren te promoten, want zeg nu zelf, als je een club hebt van 48 leden is de opkomst van 25 dit jaar toch niet zo schitterend, dit kan beter!

Zo eens éénmaal per jaar met toch minstens 40 man door de Kempen en omstreken rijden heeft toch wel iets denk ik hé!
Maar allee swat, deze editie was in elk geval, mede dankzij de wegkapiteins,
Mario B. – (BC ploeg)(ABC ploeg) en Luc V. (A ploeg) meer dan geslaagd!

Met 12 stonden we omstreeks 8u30 aan de start van de A rit, het miezerde een beetje, maar de weerberichten waren positief, met 25° en tegen de middag opklaringen, kon niets ons nog tegen houden, en vertrokken tegen een gezapig tempo via Millegem, Dessel, Postel richting Reusel over de b/nl grens .
Verder langs rustige wegen door de dorpjes Bladel, Hulsel, Netersel, Westelbeers naar Baarschot. In Baarschot deden we de eerste poging om een koffietje te gaan drinken, maar tevergeefs, we waren wat vroeg, de mooie tavernes daar waren nog gesloten.
Een 10 tal km verderop in Esbeek hadden we meer geluk, op een leuk verwarmd terras, werden we op onze wenken bediend door een knappe Hollandse meid.

Na +/-  15′ trokken we verder via het landgoed van de Utrecht naar Poppel (B), Baarle Hertog, Alphen en Chaam .
Op het einde van de voormiddag werd er op die prachtige Nederlandse wegen nog een tandje bijgestoken, om zoals afgesproken tegen 12u00 in taverne de Fazanterie in Ulvenhout aan te komen, liefst voor de B C ploeg arriveerde, maar het mocht niet zijn, we zagen in de ultimo kilometro de BC ploeg voor ons uit rijden, Jan VG zette nog een sprint in maar kwam helaas te laat!
Na 96 Km voor de Aas en 78 km voor de BCees nestelden we ons op het gezellige terras voor de heerlijke broodjes met salade, kaas en ham te consumeren. Dit was dan ook het eerste culinaire hoogtepunt van de dag!
Nadat iedereen zowat verzadigd was en de was gedroogd, trokken we met z’n allen samen terug richting Geel, een peloton van 25 moedige fiets(t)ers.
Via Meerseldreef reden we letterlijk tussen B en NL in, verder ging het langs Meerle en het gehuchtje Heerle over Zondereigen, Merksplas, Beerse, Vosselaar, Tielen naar Geel.
Opmerkelijk aan deze streek is: Dat je op een relatief korte afstand, als je wilt, dikwijls de grens B/NL of NL/B kan oversteken.
Om stipt 15u30 arriveerden we volgens het voorziene schema in ons clublokaal “Het Kelderke” waar we nog eens getrakteerd werden op heerlijke bitterballen, kleine broodjes, kaas, salami e.d.

Natuurlijk ontbraken er ook de goede sport en recuperatie dranken zoals o.a. St. Bernardus, Duvel en Averbode er zeker niet aan!
Het was dus nog een gezellige Aftercycling party aldaar in “Het Kelderke”
Conclusie : een geslaagde dag!

Aan iedereen die er bij was, proficiat en een welgemeende dankuwel voor het gezelschap onderweg en nogmaals een DIKKE Merci aan onze wegkapiteins, niet alleen voor deze dag, maar ook voor de mensen die zich gedurende het ganse seizoen hiervoor inzetten, ge moet het maar doen, MERCI !

OK!
Tot een van de volgende ritten van WTC Roland
Vriendelijke sportieve groeten
GILBERT

P.S.  Last but not least!
Thanks aan de clubkas voor de financiële kant van deze dag!